Pages

6 Eylül 2011 Salı

♣ nasıl evde kaldım? vol.1

fragrant smoke from jakandjil.com
düzenli olarak yaptığım "nasıl evde kaldım" konuşmalarımda yine aynı düzenlilikte kurduğum cümleler var ki; bunları hepiniz hayatınızın bir döneminde benden duydunuz a dostlar!

örneğin ne istediğim sorulduğunda;
açık ve net cümlelerim; 1.80 ve üzeri boyu olsun, kayda değer bir meslek-mühendislere ekstra ihtimam gösterilir- sahibi olsun, eli yüzü çok mühim değil ama biraz gözüme hitap etse fena olmaz, esmer olması tercih sebebi, askerliğini yapmış olsun...bunlar elle tutulan detaylar... "ooooooooo başka arzunuz p. hanım?" dediğinizi duyar gibiyim ve yine bu cümlenin üzerine verdiğim cevap; "iyi de bende gırtlağından diş çıkan cinsten, kenarın dilberi değilim ki? işimdeyim gücümdeyim, iyi kötü bir kariyerim var, elim yüzüm düzgün çok şükür,eeee ağzım da laf yapar ee yani cv dökmeyeceğim buraya ama nereden baksan kalifiye bir genç kızıyım caaaanım ülkemin, keza 45 yaşında 3 çocuklu 3ncü evliliğini yapan bir kadın da değilim tabii ki isteyeceğim !"

durum bu olunca geriye elle tutulamayan bir takım sosyal durumlar da ne istediğim kalıyor...konu oraya gelince bütün adamlar sınıfta kalıyor gayri ihtiyari...yine sınıflandırılmış bir takım bir şeyler....

a sınıfı erkek; bunlar sıklıkla iyi bir kariyere ve kariyerle doğru orantılı kalifiye bir dış görünüşe sahip olsalar da aslında sosyal bağlamda tırt tipler genel olarak. oooo diosun tamam bu adam işimi görür...bakıosun etrafında insanlar var ve insanlar konuştuklarını dinliyor...hımmm diye gözlerini dinleyici topluluğunun üzerinde gezdirmeye başladığında fark ediosun ki adam kişisel gelişimini tamamlayamamış sadece ne yediği ne gezdiği ve neyi nasıl başardığından bahsediyor...işte orada sex and the city nin bir sezonunda carrie nin paris sokaklarında yalnız başına gezdiği sahneler aklıma geliyor zevzek ruskysi müzayede açılışı için hazırlanırken....

b sınıfı erkek; ekseriyetle çok çok çok iyi fizibilite çalışması yapılmış bedenlere sahip başka da sike sürülecek aklı olmayan solaryum tipi erkek diyoruz buna... spor salonları ve protein tozlarıyla şişirilmiş bu erkek cinsinin suratta meymenet olmasa da- ki tabii ki tenzih edilesi eroslar yok değil- çanta olarak taşınası bir takım varlıklardır kendileri. 30 lu yaşlarında nereden duydularsa güzelliğin baki kalmadığına ayıkaraktan yanlarında gezdirmek için az kafası basan vasat kızlara takılırlar... vasat diyorum çünkü zeka kırıntısı gösteren herkes ve her şey onlar için muhteşemdir kendilerinde zerre beyin olmadığından.

c tipi erkek; bu adamlarda boy desen boy pos desen pos, kariyer desen o biçim para desen gırla, centilmenlik desen o lal laaa! ama böyle garip kadınsı bir dürtüyle adamın progresif sapık olduğuna dair denklemler kurduran bir şey var ama ne olduğunu henüz ben de bilmiorum. misal adamın evi hayvan figürleri ön plana çıkarılarak dekore edilmiştir zeofili mi ayy bu yoksa diye düşünürsün, adam öpmez koklamaz gay mi bu diye düşünürsün, adam fazla alışveriş yapıyordur sonradan görme mi diye düşünürsün, adam evden çıkmıyordur cimri mi diye düşünürsün,düşünmek istedikten sonra sorun bol, drama kraliçeliği parayla mı?

d tipi erkek: gram kusur bulamazsın ve hepsi evlidir!

dahası yok mu? olmaz mı anam var da var...bunun açık ilişkilerin adamıyım ben -satır aralarında yiyelim içelim sabahlara kadar düzüşelim diyen cins-var,okumaktan kafası meydan laurousse olmuşu- a diyosun  sana b nin neden b olduğunu anlatan cins- var, kendini aktiviteye vurmuş dağ bayır yaranı var, yaşında eşek kalmamış ama hala erdal acar'a baba diyeni var, kumarı bir hayat tarzı bellemiş; skorlarıyla prim yapanı var, az saçı beyazladı diye james dean bakışları ve tamer karadağlı seslendirmesiyle adam görünmeye çalışanı var...eeee hal böyle olunca evimde pijamalarımnan keyifli keyifli oturarak ölsem ne olur; laf olsun diye elin adamını koluma takıp zoraki koklaşmalarla kendimi darlasam ne olur?

stephen colletti geldi de p. ciğim diye bana kendini kanıtladı da ben mi varmadım kocaya? peahhhhh

2 yorum:

  1. Çok keyifle okudum =)
    Lakin kendimi bir sınıfa uygun göremedim, bir de bu yazıya uygun bir test hazırla bence, sorulara verilen cevaplara göre a b c d olduğumuzu öğrenelim =)

    Tabi bir de erkek gözüyle bu yazıyı tekrarlamanı rica ederiz. Biz niye bulamıyoruz uygun bir tane diye =)

    YanıtlaSil
  2. hah haaaaa! erkek gözünden bir yazı yazabilmek için erkek bir co-worker a ihtiyacım olacak sanırım ama okuyup yorum yaptığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil